top of page

ZONNEPANELEN REINIGEN

Laat uw zonnepanelen regelmatig schoonmaken. Het reinigen van zonnepanelen zorgt voor een hoger rendement en een langere levensduur.

Reiniging
Advies
Advies

Datum inplannen

Reiniging

Schone panelen

Top prestaties

Zonnepanelen reinigen
Zon

SCHOONMAKEN ZONNEPANELEN

Het reinigen van de zonnepanelen gebeurd met een telescopisch systeem waarop een zeer zachte borstel is bevestigd. Hierdoor is er een groot bereik en kunnen de panelen efficiënt worden schoongemaakt. Voor een schoon, vlekvrij en streeploos resultaat maken we gebruik van een milieuvriendelijk reinigingsmiddel en osmose water.

ONDERHOUD ZONNEPANELEN

Zonnepanelen hebben over het algemeen vrij weinig onderhoud nodig. Het glas van een paneel is voorzien van een speciale coating en met een regenbui spoelt het meeste vuil er vanzelf af. Maar na verloop van tijd zal toch vuil zich gaan ophopen op het glas. Hierdoor kan er minder licht doorschijnen en de zonnecellen bereiken, waardoor de energieopbrengst zal afnemen.

 

Uit het onderzoek van TNO-studie blijkt dat vuil op de panelen het rendement na één jaar kan laten dalen met 4,4% tot 7,7%. Het is dus aan te raden om uw zonnepanelen minimaal één maal per jaar te (laten) reinigen. Hierdoor zal ophopend vuil op het glas en tussen het aluminium worden voorkomen en kunnen de zonnepanelen optimaal blijven presteren.

SOORTEN VUIL OP PANELEN

Er zijn verschillende soorten vuil dat zich kan ophopen op het paneel. Dit kan zowel een natuurlijke als een menselijke oorzaak hebben. Bij natuurlijke vervuiling kunt u denken aan algen, stuifmeel, aanslag, woestijnzand en vogelfeces. Maar ook vuil door menselijk handelen zoals, uitstoot, roet, ijzerkoper- en roestdeeltjes kunnen zorgen voor minder opbrengst.

AANMELDEN REINIGING ZONNEPANELEN

Haal het beste uit uw zonnepanelensysteem en laat ze deze week nog schoonmaken!

Vermogen zonnepanelen

MAXIMALE RENDEMENT

Door uw zonnepanelen schoon te laten maken kan het rendement met 7,7% toenemen.

Langere levensduur zonnepanelen

LANGERE LEVENSDUUR

Zonnepanelen die goed worden onderhouden zullen langer meegaan.

Zonnepanelen reinigen

GEEN ZORGEN

Zijn uw panelen moeilijk bereikbaar? Wij nemen uw zorgen uit handen.

bottom of page