VEELGESTELDE VRAGEN

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?


Elk dak is uniek. Sommige daken zijn dan ook meer geschikt voor zonnepanelen dan andere. Het belangrijkste om rekening mee te houden is de hoeveelheid zonlicht op uw dak. Een dak dat gericht staat op het zuiden is het meest ideaal, echter is een ligging op het oosten of westen ook mogelijk voor een degelijk rendement. Onze adviseurs komen graag bij u langs om te bekijken of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?


Het aantal zonnepanelen dat nodig is, is voor ieder huishouden anders en is afhankelijk van verschillende factoren. De hoeveelheid zonnepanelen is onder andere afhankelijk van uw stroomverbruik, de zoninstraling in uw woonplaats, de hellingshoek van uw dak en de ligging van uw dak ten opzichte van het zuiden.

Een gemiddeld systeem genereert 5 kilowatt per dag, maar uw huis heeft mogelijk meer of minder nodig. We zullen dit samen met u in meer detail bespreken tijdens het gratis adviesgesprek en uit gaan zoeken hoeveel stroom een ​​zonnesysteem moet produceren om uw huis van stroom te voorzien.
Zijn er subsidies voor zonnepanelen?


Tegenwoordig zijn er helaas geen landelijke subsidies meer te verkrijgen op zonnepanelen. Dit heeft onder andere te maken met dat zonnepanelen momenteel ook een zeer interessante investering zijn zonder subsidies.

Ondanks dat er geen landelijke subsidies meer verkrijgbaar zijn is het als particulier wel mogelijk om de BTW terug te vragen op de investering van het systeem. Uiteraard heeft u hier zelf geen omkijken naar en regelen wij dit volledig voor u.
Wat is het werkgebied van Solarville?


Solarville is gevestigd in Helmond. Echter betekend dit natuurlijk niet dat wij alleen adviseren en zonnepanelen installeren in Helmond. Wij komen graag langs bij uw woning in Brabant. Wij hebben deze keuze gemaakt omdat wij het belangrijk vinden dat wij onze klanten kunnen voorzien van een persoonlijke en bovenal snelle service.
Wat gebeurt er met mijn systeemgeneratie in de nacht of wanneer het bewolkt is?


Wanneer u overdag meer produceert dan dat u verbruik dan vloeit deze energie het elektriciteitsnet in. Als de zon ondergaat of wanneer het bewolkt is dan gebruikt u weer stroom vanaf het net. De overproductie en de afname van het net wordt met elkaar gecompenseerd. Tijdens de zonnige zomermaanden produceert uw systeem de meeste energie, dus de credits die u hebt verdiend in die dagen van overproductie, zullen nuttig zijn in de wintermaanden wanneer de dagen korter zijn.
Hoe weet ik of mijn systeem naar behoren werkt?


We bieden onze klanten real-time monitoring software aan waarmee u uw energieverbruik van uw smartphone of computer kunt volgen, zodat u weet dat de hoeveelheid energie die geproduceerd wordt klopt.

Wanneer u gebruik maakt van ons SolarPlus service abonnement dan bent u altijd verzekerd van de maximale opbrengst. Het servicepakket omvat onderhoud en monitoring, zodat we 24/7 problemen kunnen identificeren en dienovereenkomstig kunnen oplossen.
Wat gebeurd er als ik hagelschade krijg?


Zonnepanelen zijn extreem duurzaam. Ze zijn gebouwd met een gehard glazen bovenblad dat speciaal is gemaakt om hagelschade te weerstaan. Als we een hagelstorm ervaren, zullen de panelen hoogstwaarschijnlijk niet worden beschadigd. Als het dak rond uw panelen is beschadigd, dekt uw opstalverzekering het verwijderen en opnieuw plaatsen van de panelen om vervanging van het dak mogelijk te maken. In het zeldzame geval dat uw panelen beschadigd zijn door hagel, dan zal uw opstalverkering de vervanging van beschadigde panelen dekken.
Ben ik met zonnepanelen nog steeds aangesloten op het elektriciteitsnet?


Ja, u hebt het elektriciteitsnet nog steeds nodig om de pieken en dalen in uw stroomopwekking in evenwicht te brengen, omdat u niet alleen energie zult gebruiken als de zon schijnt. Het is mogelijk om een ​​volledig off-the-grid systeem te bouwen, door gebruik te maken van een batterij. Echter zal dit aanzienlijke kosten aan uw systeem toevoegen. Op het moment is deze investering nog niet rendabel omdat de salderingsregeling nog van toepassing is.
Als de stroom uitvalt, kan ik met zonne-energie dan wel gebruik maken van stroom?


Nee, zonder een batterij zal de omvormer het systeem nog steeds loskoppelen van het stroomnet. De reden hiervoor is dat wanneer nutsbedrijven werken aan het herstel van het elektriciteitsnet in gevaar zouden komen als zonnepanelen de stroom op het net zouden blijven voeden.